petak, 29. siječnja 2021.

RADIONICA ZA TINEJDŽERE: PUT DO SEBE


 

      Pripremila: Amila MASLEŠA

RADIONICA ZA TINEJDŽERE: PUT DO SEBE

Radeći sa djecom i mladim ljudima kroz izviđačku zajednicu, uvidjeli da su različiti izazovi u tom životnom dobu. Naravno, izazovi koji se nalaze pred ovim mladim ljudima su, u tom trenutku, nešto najveće s čim se susreću te je na nama odraslima da im olakšamo te procese.

Zbog toga, kada smo vidjeli da se organizuje jedna vrlo kvalitetna radionica upravo za mlade ljude, željeli smo saznati više o tome kako bi prenijeli našim mladim izviđačima i planinkama. Radionicu će voditi certificirana psihoterapeutkinja, doktorica pedagogije i certificirane instruktorice joge.

Dragi roditelji naših mlađih izviđača i planinki, informišite se i vi o sadržaju same radionice.

Piše: Edna HAZNADAREVIĆ, certificirana psihoterapeutkinja

Različiti su problemi sa kojima se danas suočavaju tinejdžeri, posebno u ovom periodu pandemije koju svi doživljavamo na različite načine. Ako se dijete susreće sa temama poput anksioznosti, niskog samopouzdanja, te nekim drugim temama koje muče tinejdžera onda sigurno znamo da roditelji čine sve kako bi tinejdžer prevazišao što lakše ove poteškoće I izazovni period.

Pronalaženje najboljih metoda za tinejdžera može biti izazov, zbog čega su Yoga centar Lama i Udruženje za sistemsku praksu i terapiju Mostar ponudili program i za koji iz ličnog iskustva u radu sa tinejdžerima udovoljavaju i upotpunjuju njihove potrebe. Ovaj program sastoji se od tri radionice namijenjene tinejdžerima i mogu vam biti od velike pomoći u cijelom ovom procesu. Ovaj program je jako sličan grupama podrške možda malo modificiran i prilagođen uočenim potrebama.

Jedna od najvećih dobrobiti ove vrste rada jest što sudjelovanje u grupnom okruženju djetetu daje do znanja da nije samo u problemima s kojima se suočava. Ostali članovi grupe imaju iste ili slične izazove kao u ovom trenutku, što im omogućuje da vide da nisu sami i da je to sve normalno.

YOGA CENATR LAMA

Na radionici će se baviti raznim pitanjima i zabavnim aktivnostima:

* kakav je ovo period za nas i kako utiće na  lični razvoj

* raditi aktivnosti koje nas uče kako se fokusirati i poboljšati koncentraciju

* kako smanjiti stres i tjeskobu kroz joginsku praksu i tehnike disanja

* povećati samopouzdanje i samopoštovanje

* osvjestiti vlastitu vrijednost i postojanje svoga bića

* kreativno se povezati sa sobom kroz grupnu aktivnost

* poticati zdravu sliku o sebi

* upoznati sebe

* i još mnogo toga...

Zabavne aktivnosti kroz smijeh i dobro raspoloženje pomoći će vašim tinejdžerima da se kreativno izraze i probude pozitivnu stranu sebe.

Radionica za tinejdžere  ( od 12 do 15 godina ):

                "PUT DO SEBE"

              DATUM: 06.02.2021.

              VRIJEME: 12h - 14h

                     MJESTO:

         YOGA CENTAR LAMA

Radionica se sastoji od tri sastanka  uz gratis završnu aktivnost:

"ČAJ I DRUŽENJE SA RODITELJIMA/STARATELJIMA"

Za sve dodatne informacije i prijave za radionicu kontaktirajte organizatore putem  telefona +38763539243 ili e-maila: lamiapeco1@gmail.com

Radionica će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama i broj djece je ograničen.