subota, 31. listopada 2020.

U 15 najboljih u Regiji uvrštena i basna: "Kako je mala izviđačka družina pronašla sreću”

We are happy to announce.... 

Prošlog mjeseca smo nas dvije, autorke i administratorice ovog bloga, Amila i Tea (pod pseudonimom Scout Sisters BH) poslale autorski rad, basnu za djecu, na regionalni konkurs... i dobilile smo obavještenje da je naš rad jedan od 15 izabranih, najboljih u Regiji! Naša basna imena "Kako je mala izviđačka družina pronašla sreću” je jedna od 15 najboljih!

  • Zajednička pozitivna vibra! 

Mi još od srednje škole imamo tu neku finu zajedničku, jaku i pozitivnu vibru kad radimo nešto zajedno, tada to radimo iz čiste ljubavi i nije nam prvi put da zajedno budemo nagrađene za autorske radove, ali mnogo je lijepo i u 30-im doživjeti to ponovo, oživjeti duh srednjoškolskih i fakultetskih dana, seminara, radionica, konferencija ... u kojima smo učestvovale do 25-e godine, a poslije naša dob nije odgovarala uslovima apliciranja 

  • Da se vratimo na trenutno književno stvaralaštvo!

Među 368 priča pristiglih iz 110 gradova i opština Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore na Javni regionalni konkurs izabrano je 15 najboljih bajki i basni za djecu na temu kulturnih raznolikosti, među njima je izabrana i basna "Kako je mala izviđačka družina pronašla sreću”, autorki Tee Katice i Amile Masleše / Scout Sisters BH iz Mostara (Bosna i Hercegovina).

Ponosne smo na naš rad koji je prepoznat i nagrađen, a naručito smo ponosne zbog toga što će naša priča biti dio ilustrovane knjige najljepših bajki i basni na temu kulturnih raznolikosti, ali i audio-knjige uz prilagođenu verziju za djecu sa poteškoćama u razvoju! 

Čitamo je uskoro!

Konkurs je bio dio aktivnosti projekta "Obrazovanje kroz igru" a koji implementira Navid teatar iz Banjaluke sa svojim partnerima. Više o projektu, aktivnostim pronađite klikom na  link.



Tekst napisala: Tea Katica